Logo Minters

Vacatures

Bij Minters zijn we met regelmaat op zoek naar mensen om ons team te versterken. Als er vacatures zijn, staan ze op deze pagina aangekondigd.

Sociaal professional bureaudienst (24u)

Word je enthousiast van de vraag achter de vraag achterhalen, het toe leiden naar de juiste hulpverlening, het beantwoorden van vragen van inwoners en het triageren van hulpvragen dan is een positie binnen de bureaudienst mogelijk iets voor jou.

Alle aanmeldingen voor de wijkteams Vlaardingen worden in ontvangst genomen door de bureaudienst, het aanmeldteam. Binnen dit team draai je fysieke en telefonische spreekuren, verwerk je digitale aanmeldingen, triageer je hulpvragen en ondersteun je inwoners bij het vinden van een passend antwoord op hun hulpvragen.

Wij zijn op zoek naar een sociaal professional voor 24 uur per week, die bereid is op vrijdag te werken. Herken jij je in het bovenstaande en heb je belangstelling in deze vacature, dan zien wij jouw CV en motivatiebrief graag tegemoet. Deze kun je mailen naar solliciteren@minters.nl. We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk maandag 14 juni a.s.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Olsthoorn, Teamleider via e-mail: mark.olsthoorn@wijkteamsvlaardingen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 010 - 435 1022.

Vrijwilligers Coach&Co Buurtbuddies

Wil jij je op een waardevolle manier inzetten voor medebewoners uit Vlaardingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor een nieuw vrijwilligersproject hebben wij vrijwilligers nodig, die met hun kwaliteiten willen bijdragen aan de zelfredzaamheid van Vlaardingse inwoners. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om het team te versterken.

Functiewensen:

  • Is flexibel en wekelijks inzetbaar, vanaf 2 uur per week (voor minstens een jaar)

  • Communicatief sterk

  • Is empathisch, zonder emotioneel betrokken te raken

  • Kan grenzen bewaken

  • Kan zich neutraal, onpartijdig en respectvol opstellen

  • Kan goed samenwerken

  • Is representatief (voorbeeld voor de medebewoner)

  • Minimale leeftijd vanaf 18 jaar

  • Kan een VOG verklaring laten zien

Wat ga je doen? Een vrijwilliger voert ondersteunende taken uit tijdens of na afloop van een hulpverleningstraject van Minters of de Wijkteams Vlaardingen. Het doel is om de medebewoner te steunen in het zo zelfstandig mogelijk leren uitvoeren van praktische taken. Denk hierbij aan het werken aan een netwerk, ondersteunen in het creëren van rust en regelmaat in het leven, samen sporten, het helpen om (financiële) administratie op orde te krijgen etc. Hierbij creëert de vrijwilliger een positieve sfeer, zodat de ander zich op informele manier gesteund voelt met diverse taken. De vrijwilliger wordt begeleid door de vrijwilligers coördinator, die ook eerste aanspreekpunt is.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Vlaardingen of wil je meer informatie? Neem dan contact opnemen met Ilze Bot, vrijwilligers coördinator via 010 – 4351022 of per e-mail via ilze.bot@minters.nl

Sociaal professionals wijkteams (24 - 36u)

Je werkt samen met collega’s in een wijkteam en versterkt de zelfredzaamheid van burgers. Dit doe je door te helpen bij het duidelijk krijgen van de hulpvraag en mee te denken in het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, opvoeden, relaties of geldzaken. Hierbij maak je gebruik van de eigen kracht en het eigen netwerk van de burger.

Daarbij betrek je indien gewenst samenwerkingspartners, waaronder je collega’s van Minters zoals gezinsspecialisten, mantelzorgconsulenten, juridisch dienstverleners of POH – GGZ’ers. De doelstelling is dat je de cliënt ondersteunt, zodat deze zich na beëindiging van het contact, (weer) als zelfstandig persoon kan manifesteren in wisselwerking met de naaste omgeving en/of voorzieningen.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marjolein de Gruijter of Mark Olsthoorn, Teamleiders van de wijkteams via e-mail: marjolein.de.gruijter@wijkteamsvlaardingen.nl of mark.olsthoorn@wijkteamsvlaardingen.nl Voor meer informatie over Minters zie www.minters.nl of bel 010 - 435 1022.

Herken jij je in bovenstaande en heb je belangstelling in deze vacature, dan zien wij jouw CV en motivatiebrief graag tegemoet. Deze kun je mailen naar solliciteren@minters.nl. We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk maandag 18 juni a.s.

Deze vacature wordt zowel intern als extern tegelijkertijd gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang krijgen in de procedure.

Burenbemiddelaars (vrijwillig)

Minters' missie

Kansen creëren

Stichting Minters biedt diensten aan die een bijdrage leveren aan het sociaal en psychisch welbevinden van mensen en hun omgeving. Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodanig, dat zij voor zichzelf kansen creëren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden. Minters biedt kwaliteit door transparantie en ondernemerschap. Dat is waar de dienstverleners in welzijn van Minters voor staan. Het is, kort gezegd, onze missie.

Visie op medewerkers

Ontwikkelingskansen

Minters biedt ruimte en ontwikkelingsmogelijkheden zodat medewerkers voor zichzelf, in relatie tot het vakgebied, kansen creëren en zo werken aan innerlijke ontplooiing en grotere arbeidstevredenheid.

Marjolein ten Velden - Praktijkondersteuner GGZ, De Cordes, Hoek van Holland

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Marjolein ten Velden

Functie: Praktijkondersteuner GGZ, De Cordes, Hoek van Holland

"Samen kwamen we er achter dat mijn cliënt last had van een burn-out. Met ondersteunende en inzichtgevende gesprekken kreeg hij voldoende handvatten om de klachten te verminderen. Ik weet nu dat ik alert moet blijven op het nemen van voldoende ontspanning, zei hij. Zo'n uitspraak geeft een goed beeld van mijn werk!"

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon