Boekentips voor ouders/verzorgers van jonge mantelzorgers

Rustig een boek lezen is soms veel fijner dan internetpagina’s vol informatie door scrollen. Onze mantelzorgconsulenten hebben de beste boeken voor ouders/verzorgers van jonge mantelzorgers geselecteerd en tippen ze in dit artikel!

Over gespreksvoering met kinderen

EΓ©n van de weinige boeken over communiceren met kinderen. Met handige checklists en veel voorbeelden. Luister je wel naar mij? is geschreven door psycholoog Martine Delfos.

Over gespreksvoering met pubers

In Ik heb ook wat te vertellen beschrijft psycholoog Martine Delfos hoe je met pubers en adolescenten in gesprek kunt komen. De socratische wijze van communiceren zet de hersens van pubers op aan.

Over de invloed van broers en zussen op de ontwikkeling en gedrag

Naast een algemeen overzicht van broer-zus-relaties worden diverse aandoeningen besproken, zoals ADHD, autisme, kanker en handicaps. Handboek Broers en zussen van speciale en gewone kinderen is geschreven door Frits Boer.

Over ouders met psychische problemen en/of verslaving

Een knipoog en een knuffel staat vol informatie, ervaringsverhalen en tips. Er komen vragen aan bod die bij veel ouders leven over o.a. depressie, verslaving en stress.

Over rouwen met kinderen tieners

Het boek Nu jij er niet meer bent van Claire van den Abbeele gaat over verschillende soorten verlies. Een interessant en eenvoudig boek met veel voorbeelden en tips!