Helden zonder cape; Dag van de Mantelzorg 2021

Ieder jaar is er landelijke aandacht voor Nederlandse mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg.

Om hun inzet extra te waarderen, kregen mantelzorgers uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis op 9 november een muzikale cabaretvoorstelling van het komische duo Vuile Huichelaar aangeboden door hun gemeente. Het was een gezellige avond!

Het thema van de Dag van de Mantelzorg 2021 was ‘Helden zonder cape’. Aan het meezing-cabaretduo Paulette Willemse en Saskia Zutphen de taak om met Vuile Huichelaar die helden een superleuke avond te bezorgen.

De genodigden reageerden erg positief op de aangeboden voorstelling. Linda, onze projectleider mantelzorg, vertelt: “Ieder jaar verzorgen we een leuke bijeenkomst, zodat de mantelzorgers een blijk van waardering krijgen voor hun inzet in het afgelopen jaar. Het was een fijne avond vol zingen, lachen en ontspanning. Iedereen ging met een glimlach en een tasje vol lekkers naar huis.”

Registratie mantelzorgers

De steden Vlaardingen, Maassluis en Schiedam tellen ongeveer 1.500 geregistreerde mantelzorgers. Het werkelijke aantal mantelzorgers ligt vele malen hoger. Dit komt omdat niet iedere mantelzorger zich heeft geregistreerd bij Minters.

Ben jij mantelzorger en heb jij dit nog niet gedaan? Vul dan DIT formulier in.

Waarom registreren als mantelzorger?

  • Gratis abonnement op het Mantelzorg Magazine
  • Automatisch op de hoogte blijven van gratis activiteiten en cursussen
  • Verplicht bij het aanvragen van bijvoorbeeld een parkeervergunning in Schiedam
  • Bewijs voor werkgever van mantelzorgtaken
  • Jaarlijks een leuke attentie ter waardering van de gemeenten Vlaardingen en Maassluis