Gezinsspecialisten

De gezinsspecialisten van Minters bieden advies en ondersteuning aan scholieren en hun gezin in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Maasland en Hoek van Holland.

Waarom een gezinsspecialist?

Het kan zijn dat het net niet lekker gaat met een kind of jongere op school of in de thuissituatie. Als ouders of de school bang zijn dat dit gedrag te toekomstmogelijkheden belemmeren, kunnen zij een gezinsspecialist inschakelen.

‘De school of ouders schakelen de gezinsspecialist in’

De gezinsspecialisten van Minters zijn werkzaam op de scholen in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Hoek van Holland. De docenten en ouder(s) kunnen om advies en kortdurende begeleiding vragen. 

Wat doet een gezinsspecialist?

De gezinsspecialisten zijn de contactpersoon voor de jongere, ouder(s) en school, voeren gesprekken en ondersteunen het gezin. Ook besteden ze aandacht aan preventieve ondersteuning, zoals het geven van voorlichting. 

Na aanmelding vindt eerst een gesprek plaats met de jongere, ouder(s) en de mentor om te horen wat er aan de hand is. De gezinsspecialist kijkt vooral naar de mogelijkheden van de jongere in wisselwerking met de ouders en de school.

‘De gezinsspecialist kijkt vooral naar de mogelijkheden van de jongere’

Soms is een adviesgesprek met kortdurende begeleiding genoeg. Als er aanvullende hulp nodig is organiseert de gezinsspecialist passende ondersteuning. 

De gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis. Alleen als de ouders en de jongere het goed vinden, geeft de gezinsspecialist na het gesprek belangrijke informatie voor de school door aan de zorgcoördinator.

Met welke vragen kan een school bij een gezinsspecialist terecht?

Met vragen op het gebied van opvoeden, opgroeien en ontwikkeling.

Voorbeelden van vragen zijn:

  • Thuis is er veel onrust. Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind hier zo min mogelijk last van heeft?
  • Ik heb het vermoeden dat mijn kind verdovende middelen gebruikt. Hoe kan ik met hem/haar hierover in gesprek en wat zijn de signalen?
  • Het lijkt wel of mijn kind steeds meer in zichzelf keert. Hoe herken ik het als er serieuze problemen zijn en wat kan ik dan doen?

Aanmelden

Leerkrachten kunnen zelf de gezinsspecialist van hun school benaderen.

Ouders kunnen hun kind aanmelden via de mentor of zorgcoördinator op de school.

Overige vragen

Voor overige vragen kan je onderstaand contactformulier invullen

Naam
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat zij voor zichzelf kansen kunnen creëren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden. Dat is waar de dienstverleners in welzijn van Minters voor staan. Het is, kort gezegd, onze missie.

Adresgegevens

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

© 2022 Minters, dienstverleners in welzijn