Belasting en kwijtschelding

Ik wil hulp bij het invullen van m’n belastingaangifte – wie kan mij helpen?

Ieder jaar komt hij weer terug: de bekende blauwe envelop van de Belastingdienst. Vanaf 1 maart kan iedereen aangifte doen via Mijn Belastingdienst of met de aangifte-app. Voor sommigen betekent dit extra belasting betalen, terwijl anderen juist een leuk bedrag terugkrijgen. Het doen van aangifte is niet voor iedereen even makkelijk. De sociaal raadslieden van Minters helpen je daarbij.

Hoe werkt de hulp bij mijn belastingaangifte?

  • Een keer per jaar organiseren de sociaal raadslieden de belastinginvuldagen, waarbij inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam persoonlijk ondersteuning kunnen krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte.
  • De sociaal raadslieden organiseren een cursus “hoe vul ik mijn belastingaangifte zelf in?”.

Wat heb ik nodig?

Om (digitaal) belastingaangifte te doen, heb je een eigen DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan tijdig aan. Vergeet ook niet om je DigiD te activeren.

Geef je DigiD niet uit handen – ook niet als iemand je helpt!

Vraag liever een DigiD machtiging aan voor degene die je aangifte invult. Dat is wel zo veilig. Zo’n machtiging geldt alleen voor de belastingaangifte.

Kwijtschelding belastingen

Kwijtschelding belastingen betekent dat je een belastingaanslag – voor een deel – niet hoeft te betalen. Bijvoorbeeld een aanslag voor de inkomstenbelasting, gemeentelijke belasting of waterschapsbelasting. De sociaal raadslieden helpen je hierbij om deze aan te vragen.

© 2022 Minters, dienstverleners in welzijn