Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Hoeveel zakgeld geef je en wat is ‘normaal’ op welke leeftijd? En hoeveel kleedgeld geef je ze als ze wat ouder worden? Maar misschien nog belangrijker, hoe leer je je kinderen goed omgaan met geld?

Omgaan met geld gaat om meer dan rekenen met euro’s. Hoe leer je je kind om, ondanks invloed van vriendjes die hun zakgeld uitgeven aan snoep, toch te sparen voor iets groters wat hij graag wil hebben? Of wat doe je als hij graag iets wilt kopen, maar hij heeft niet genoeg geld? Kinderen die al op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, komen later minder vaak in de financiële problemen. Om die reden organiseren de Sociaal Raadslieden de cursus “financieel opvoeden” voor inwoners van Vlaardingen en Maassluis.

Cursus financieel opvoeden

Tijdens deze cursus wordt besproken hoe je de financiële opvoeding praktisch aan kunt pakken. Aan de orde komen onderwerpen zoals:

  • Hoe ga je met jouw kind in gesprek over zakgeld, kleed- en belgeld?
  • Welke grenzen kun je stellen?
  • Wat verandert er allemaal wanneer je kind achttien wordt?

Na de cursus kun je zoveel vragen stellen als je maar wilt. Aan het eind van de avond ben je een frisse blik op geldzaken en financiële opvoeding rijker! De cursus start dinsdag 24 mei 2022 om 19:00 uur en duurt een uur. Deelname is gratis, maar aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen.

Financieel opvoeden – Dinsdag 24 mei 2022, 19:00 uur (op locatie)

Wanneer: dinsdag 24 mei 2022 van 19:00 – 20:00 uur
Voor wie: inwoners van Vlaardingen en Maassluis

Waar: Burgemeester van Lierplein 51 te Vlaardingen

Je kan je aanmelden via ons e-mailadres: sociaalraadslieden@minters.nl onder vermelding van je naam, woonplaats, naam en datum van de cursus of meld je aan via de activiteitenpagina

Deelname is kosteloos.  Heb je vragen over een bijeenkomst? Neem dan contact op met de Sociaal Raadslieden. Zij zijn elke werkdag telefonisch te bereiken tussen 11:00 en 13:00 uur op telefoonnummer: 010 435 1022.