Maassluis start met burenbemiddeling

In bijna 300 gemeenten in Nederland wordt burenbemiddeling aangeboden en dat geldt binnenkort ook voor Maassluis, waar momenteel een team bemiddelaars wordt opgezet.

Miscommunicatie of kleine irritaties tussen buren kunnen zich opstapelen tot een groot probleem. Tot mensen elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Dat oplossen, of beter nog voorkómen, kan met burenbemiddeling. Burenbemiddeling is onpartijdige, gratis hulp, door onafhankelijke en getrainde vrijwilligers. Zij helpen buren om hun problemen te bespreken en samen afspraken te maken. Bijna altijd komen mensen er met een burenbemiddelaar goed uit.

Uitdagende vrijwilligersbaan

Op dit moment zijn we een team van vijf à zes bemiddelaars aan het opzetten. Coördinator Tanja Storm van Minters: ‘wij zoeken enthousiastelingen met goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onpartijdig en zonder oordeel kunnen luisteren. Je vindt het leuk om mensen te helpen en respecteert ieders privacy. Ook ben je leergierig en kun je goed samenwerken.’

Opleiding en begeleiding

Vrijwilligerswerk als burenbemiddelaar kost drie à vier uur per maand. Nieuwe bemiddelaars krijgen een gecertificeerde training burenbemiddeling en een jaarlijkse verdiepingstraining. Een professionele coördinator begeleidt de vrijwilligers. Ook is er regelmatig teamoverleg en intervisie met collega-bemiddelaars.

Aanmelden of meer informatie

Burenbemiddelaar worden? Voor meer informatie of aanmelden, neem contact op met de coördinator Burenbemiddelaar via burenbemiddelaar@minters.nl of 010 4351022.