Webinar voor werkende mantelzorgers en Mantelzorgtest voor Vlaardingers

Op de informatiemarkt van Minters Mantelzorg waren vorige week vrijdag allerlei organisaties in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal vertegenwoordig zodat inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een compleet beeld konden krijgen van het zorgen voor een naaste, mogelijke hulpvragen en de organisaties waar je in zoโ€™n situatie op kan rekenen. Met twee inspiratiesessies voor werkgevers en werknemers werd ook de campagne โ€˜Mantelzorg is hierโ€™ afgetrapt.

Met de campagne zet Minters Mantelzorg zich in om een beweging te creรซeren binnen organisaties in de MVS-steden. Het doel: mantelzorg en werk bespreekbaar maken. Werkende mantelzorgers kunnen op 29 november om 20:00 uur deelnemen aan een interactief webinar. Tijdens deze online bijeenkomst geven Kim Dirkse en Machteld Louwaard van Stichting Werk & Mantelzorg o.a. informatie over wettelijke regelingen en het volhouden van de combinatie werk, privรฉ en mantelzorg. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Na het invullen van de online Mantelzorgtest krijgen Vlaardingse mantelzorgers inzicht in hoeveel tijd en energie mantelzorg kost en of er voldoende tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Daarnaast geeft de test een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen. 

Werkende mantelzorgers kunnen zich HIER aanmelden voor het webinar.
De Mantelzorgtest is beschikbaar via vlaardingen.mantelzorgtest.nl.ย 

Minters Mantelzorg bedankt al haar partners voor hun bijdrage aan weer een geslaagde informatiemarkt voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.ย