Logo Minters

Sociaal-juridische advisering

Nederland kent allerlei wetten, regelingen en voorzieningen. Maar het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen welke op uw situatie van toepassing zijn en hoe u ervan gebruik kunt maken. De medewerkers van deze dienst, de sociaal raadslieden, hebben zich hierin gespecialiseerd en helpen u graag met informatie, advies, begeleiding en bemiddeling.

Deze dienst fungeert ook als Toeslagenservicepunt van de Belastingdienst en geeft u desgewenst advies over voor alle belastingtoeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebondenbudget.

De sociaal raadslieden zijn actief in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. In Vlaardingen en Maassluis kunt u ons direct benaderen. In Schiedam loopt sociaal juridische advisering via de Wijk Ondersteunings Teams (WOTs). De medewerkers van de WOTS hebben veel kennis zelf en kunnen indien zij dat nodig vinden de raadslieden inschakelen.

Bereikbaarheid Sociaal Raadslieden

De bereikbaarheid van de Sociaal Raadslieden verschilt per gemeente.

  • Voor professionals en andere hulpverleners zijn wij elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur op het telefoonnummer: 010 435 1022 en per e-mail via sociaalraadslieden@minters.nl.

  • Cliënten uit Vlaardingen en Maassluis kunnen ons elke werkdag telefonisch bereiken tussen 11:00 en 13:00 uur op telefoonnummer: 010 435 1022

  • Cliënten uit Schiedam kunnen niet direct contact met ons opnemen, onze hulpverlening loopt in Schiedam via de WOTs. Zij zijn te bereiken via 010 754 1515 en per e-mail via info@wotschiedam.nl.

Advies en hulp dichtbij

Wetten en regelingen

De sociaal raadslieden bieden u een luisterend oor en geven u de juiste informatie of een advies, zodat u weer verder kunt. U kunt ook hulp krijgen bij het invullen van een formulier of het schrijven van een brief of bij uw bezwaar- of beroepsprocedures. Zo nodig nemen wij contact op met instanties en organisaties om tot een oplossing van uw vraag of probleem te komen, waarbij we er zoveel mogelijk voor zorgen dat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Petra van Os - Medewerker Ontruimingspreventie

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Petra van Os

Functie: Medewerker Ontruimingspreventie

"Als een huurder wordt toegelaten tot het traject Ontruimingspreventie (voorkomen huisuitzetting) kan ik hem of haar ondersteunen bij het maken van een nieuwe start. Doel: de zelfredzaamheid op financieel gebied, en ook op andere levensgebieden, vergroten."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2020 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon