Week van de Jonge Mantelzorger: ‘meer dan je denkt…’

Kun je, je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn?  Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. DΓ© reden dat de campagne β€˜Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 juni t/m 7 juni 2024.

Ons Mantelzorg team is er ook voor de jonge mantelzorgers. Wij geven in deze week extra aandacht aan deze kinderen, zodat zij gezien en gehoord worden: Een klein gebaar, zoals het vragen hoe het gaat, heeft al meer effect dan je denkt!

Het Mantelzorg team sluit deze week aan bij jongerenwerk activiteiten in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Welke activiteiten dit zijn, kan je zien door op de knop ‘activiteiten’ te klikken. De jonge mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd om hier ook bij aan te sluiten! Ken jij iemand die dit wel ziet zitten? Een vriendje of vriendin, neem ze mee en dan zien we je daar.

Op de hoogte blijven van de Week van de Jonge Mantelzorger en de β€˜Meer dan je denkt’-campagne? Hou dan de de socials van @mintersmantelzorg in de gaten!