Patiƫntenorganisaties

Er zijn diverse patiƫntenorganisaties. We zetten de handigste voor mantelzorgers voor je op een rij!

Weet je niet waar je moet beginnen of vind je het fijn als iemand met je meekijkt? Onze mantelzorgadviseurs staan voor jou klaar!

Algemene patiƫnten- en cliƫntenorganisaties

Patiƫntenfederatie NPCF

Patiƫntenfederatie NPCF vertegenwoordigt ruim 160 patiƫnten- en consumentenorganisaties. De federatie stelt zich ten doel de positie van patiƫnten in de spreekkamer en in het zorgstelsel te verbeteren. Patiƫntenfederatie NPCF vervult een voorlichtende taak via onderstaande websites.

www.npcf.nl
www.zorgkaartnederland.nl

Ieder(in)

Ieder(in) is de koepel van 250 organisaties van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ieder(in) is daarmee het grootste netwerk in Nederland van mensen met een beperking. We behartigen de belangen van meer dan twee miljoen mensen. Ieder(in) is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie tussen Platform VG en de CG-Raad.

www.iederin.nl

Ziektegerelateerde organisaties

Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging is een onmisbare professionele steun (voorlichting, activiteiten en voorzieningen) voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen.

www.parkinson-vereniging.nl

Nederlandse Vereniging voor Autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme zet zich in voor de belangen van mensen met een autismespectrumstoornis en hun naasten in alle levensfasen en op alle levensterreinen. In Rotterdam (bij MEE) is het Autisme Info Centrum, waar elke dinsdag een inloopochtend, vaak met een thema, kosteloos wordt georganiseerd.

www.autisme.nl

Ypsilon

Vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose. Ypsilon heeft 45 afdelingen, de dichtstbijzijnde is Rotterdam, Carnissesingel 51 (tweede woensdagavond van de maand).

www.ypsilon.org

Diabetesvereniging Nederland (DVN)

DVN behartigt de belangen van alle mensen met diabetes en geeft deskundig advies en informatie over diabetes en een gezonde leefstijl.

www.dvn.nl

Lotje&co

Stichting Lotje&co is er voor ouders van zorgintensieve kinderen. Stichting Lotje&co geeft een eigen tijdschrift uit: Lotje&co.

www.lotjeenco.nl

Regionale patiƫnten- en cliƫntenorganisaties

Inloophuis ‘De Boei’

Inloophuis ‘De Boei’ is een ontmoetingcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, georganiseerd door de Stichting Inloophuis Rotterdam. Er is een dependance in Schiedam (Dam 30).

www.inloophuisdeboei.nl

© 2024 Minters, dienstverleners in welzijn