Minters ontvangt opnieuw het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk!

Woensdag 11 oktober jl. kreeg welzijnsorganisatie Minters van de auditors van Sociaal Werk Nederland te horen dat het certificaat voor het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk opnieuw voor twee jaar is toegekend. ‘Daar zijn we hartstikke trots op!’, aan het woord is Debby de Jongste. Zij vormt sinds kort samen met collega Marc Verkerk, het nieuwe management van Minters.

‘Na een pittig jaar met veel grote veranderingen is de hernieuwde toekenning van het kwaliteitslabel van Sociaal Werk Nederland, een flinke opsteker voor Minters. Want ondanks alle veranderingen, gaat ons werk natuurlijk wel gewoon door. Er moet ook nog veel gebeuren, maar we doen goede dingen voor de inwoners van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. En dat wordt gezien! Het kwaliteitslabel is voor ons een bewijs dat we op de goede weg zijn.’

Sociaal Werk Nederland

Sinds een aantal jaar beschikt Minters over het certificaat van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk. Met dit kwaliteitslabel van Sociaal Werk Nederland (dé brancheorganisatie voor het sociaal werk) laat je als organisatie zien, dat je staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening aan opdrachtgevers, samenwerkingspartners en bewoners. Het label is ontwikkeld voor en door de branche, waarbij het vakmanschap van professionals centraal staat.

Tweejaarlijkse audit

Elke twee jaar wordt Minters daarom als organisatie onder loep genomen. De hernieuwde certificering volgt op een uitgebreid onderzoek door medewerkers van CIIO (een onafhankelijke organisatie die kwaliteitslabels audit). ‘De auditors waren zeer enthousiast over de gesprekken die ze gevoerd hebben met onze medewerkers, vertelt Debby. Positieve punten die ze noemden zijn onder meer vakmanschap, teams zijn sterk op de inhoud, zien zelf waar ze mee aan de slag kunnen en voelen ruimte. Collega’s ervaren vrijheid in het werk en vinden Minters een prettige plek om te werken.’

‘Uiteraard zijn er ook ontwikkelpunten. Gelukkig zijn dat punten die we ook zelf herkennen en waar we (deels) al aan werken. Die pakken we vol vertrouwen met onze medewerkers op, want we doen er alles aan om samen het verschil te blijven maken in de wijken!’.