150 jongeren op de vlucht voor politie, handhaving en jongerenwerkers

Op 7 april vond de tweede editie van ‘The Hunt’ plaats in Vlaardingen. Een activiteit georganiseerd door het jongerenwerk van Minters in samenwerking met de politie en handhaving. Misschien dat je ze wel voorbij hebt zien rennen in de Holy. Het doel van het spel is namelijk om vijf stempels te bemachtigen, terwijl je uit handen blijft van de politie, handhaving en jongerenwerkers.

The Hunt

Ruim honderdvijftig jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar gingen op 7 april de strijd aan. Iedere deelnemer kreeg twee kansen om vijf stempels te halen. Werd je gepakt, dan moest je een nieuw rugnummer halen voor een nieuwe poging. Volgens de jongerenwerkers van Minters was het geen gemakkelijk spel om te winnen.

“Beste dag van 2023”

Ayden (deelnemer): “Ik vond the Hunt erg leuk en ik heb er van genoten, het was echt een coole ervaring. Als ik de kans krijg, doe ik zeker voor een tweede keer mee!” Uit de reactie van deelnemer Faye blijkt ook dat het doel, namelijk verbinding leggen tussen de partijen, zeker geslaagd is. “The Hunt was superleuk! Ik was vroeger altijd bang voor de politie, maar ik besefte vandaag dat de politie heel erg aardig kan zijn. Als the Hunt nog een keer plaatsvindt, ga ik zeker weer komen. Het was voor mij de beste dag van 2023.”

In gesprek

Voor en na de activiteit was er ruimte om het gesprek aan te gaan. Hierdoor kregen zowel de jongeren als handhavers en jongerenwerkers een beter beeld van elkaar en leerden ze elkaar op een positievere manier kennen. Door deze verbinding is de drempel verlaagd om na de activiteit ook in gesprek te gaan als ze elkaar in de wijk treffen.

Aan het einde van de activiteit schoven veel jongeren aan voor een smakelijke Iftar. The Hunt was in vele opzichten een groot succes en het jongerenwerk heeft bovendien met ‘nieuwe’ jongeren kennisgemaakt.