Aanvullende regelingen

Heb je moeite om rond te komen van het inkomen dat je nu ontvangt? Of moet je ineens een grote uitgave doen, waarvoor je nu het geld even niet hebt? In Nederland zijn er voor mensen met een (tijdelijk) zeer laag inkomen een aantal “geldpotjes” waar je je inkomen mee kunt laten aanvullen. Deze geldpotjes zijn bedoeld voor mensen, die niet genoeg geld hebben om van te leven. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De beschikbare regelingen en voorwaarden verschillen per gemeente. Samen met de sociaal raadslieden kun je uitzoeken op welke regelingen recht hebt en hoe je dit kunt regelen.

Voorbeelden van geldpotjes:

  • Inkomensaanvullingen (bijvoorbeeld aanvullende bijstand)
  • Aanvragen van minimaregelingen (bijvoorbeeld bijzondere bijstand, woonkostentoeslag, Voedselbank, fondsen voor financiΓ«le ondersteuning, jeugdsportfonds etc.)
Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat zij voor zichzelf kansen kunnen creΓ«ren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden. Dat is waar de dienstverleners in welzijn van Minters voor staan. Het is, kort gezegd, onze missie.

Adresgegevens

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

© 2022 Minters, dienstverleners in welzijn