Record van €186.844,- aan belastingteruggave tijdens Belastinginvuldagen

Dankzij de jaarlijkse Belastinginvuldagen van Minters krijgen 440 inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in totaal β‚¬186.844,- terug van de Belastingdienst. Niet eerder werden zoveel mensen geholpen en werd er zo’n groot bedrag aan teruggave geregeld.

Maassluis/Vlaardingen/Schiedam – De Sociaal Raadslieden van Minters organiseren jaarlijks de Belastinginvuldagen, waarbij inwoners die aan de criteria voldoen gratis hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Dit jaar was er zoveel vraag naar deze gratis dienst, dat er zelfs een extra dag werd ingepland. In totaal waren er zeven invuldagen op drie locaties in de MVS-steden, waarbij 440 burgers werden geholpen. Voor deze mensen is een totaalbedrag van €186.844,- aan belastingteruggave verkregen. Een fantastisch resultaat en een record voor de Belastinginvuldagen!

De Sociaal Raadslieden benadrukken: β€œZonder het ijzersterke team vrijwilligers konden wij nooit zoveel mensen helpen. Wij danken de vrijwilligers voor hun hulp en hopen volgend jaar weer met hen te mogen werken.” 

“Zonder de vrijwilligers hadden wij nooit zoveel mensen kunnen helpen!”

De start van de Belastinginvuldagen was op 14 maart. Vrijwilliger en burger vulden samen stap voor stap de aangifte in en controleerden de gegeven. Voor extra hulp en complexe vragen waren de Sociaal Raadslieden aanwezig. Bij de invulhulp werd meteen gekeken of de inwoners recht hadden op (extra) toeslagen via de Belastingdienst en overige minimaregelingen. Het viel de vrijwilligers op dat de mensen erg dankbaar waren voor de invulhulp en de ondersteuning enorm werd gewaardeerd. Hoewel het invullen van de belastingaangifte misschien niet het leukste klusje is, gingen de meeste mensen dan ook met een tevreden blik naar huis!

Sociaal Raadslieden Minters, voor hulp bij geldzaken en juridische vragen

Telefonisch elke werkdag bereikbaar tussen 11:00 en 12:00 op 010-4351022 en via WhatsApp van maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 17:00 uur op 06-11155077. Mailen kan ook via sociaalraadslieden@minters.nl. Klik HIER voor meer informatie over de diensten van onze sociaal raadslieden!